SPA Franchorchamps RACE #5

16/07/2021 - 18/07/2021
SPA Franchorchamps
Z1 CHAMPIONSHIP
SPA Franchorchamps RACE #5
Zilhouette

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks vernieuwingen nog een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.

Er zijn twee pitlanes in Francorchamps. De oorspronkelijke pitlane ligt beneden na “La Source” en voor de “Raidillon” met de uitgang na die bocht, de nieuwe, die gebouwd werd voor de Formule 1, begint bovenaan halverwege de “Busstop” met de uitgang vlak na “La Source”.

De “Raidillon aan de Eau Rouge” (vaak wordt de gehele bochtencombinatie foutief “Eau Rouge” genoemd, terwijl alleen het kleine knikje onderaan de heuvel “Eau Rouge” heet), is wellicht het bekendste deel van het circuit. Het is een lange bocht, net na de oude pitlane, die de renners rechts naar boven het dennenbos inleidt. In de Formule 1 wordt deze bocht normaal gesproken vol gas genomen.

De “La Source” is een hairpin, vlak voor de oude pitlane. De bocht gaat rechts naar beneden en hier staan de coureurs zo goed als stil.

Lengte: 7,004 km
Bochten: 20
Snelste ronde: 1:46.286 (Valtteri Bottas, Mercedes GP, 2018)

Share:
';
.mapouter{text-align:right;height:428px;width:945px;}.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:428px;width:945px;}